Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6084 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
2
Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Jørund H.
4
Et innlegg av Marion W.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Høyre og Venstre forteller bare halve fakta

Dagsavisen 30.07. har et hovedoppslag hvor Høyre og Venstre langer ut mot LO, med påstand om at LO stenger døra for unge arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

KOMMUNEVALGET 2015.

Kommunevalget i 2015, blir vel det viktigste valget på mange, mange år.

Exclamation_desat_24

Flytoget kan bli solgt – fornuftsbasert eller dumt?

Flytoget kan bli solgt. Så langt har bare utenlandske selskaper meldt seg interessert i følge Næringsminister Monica Mæland (Høyre) og flytogsjef Linda Bernander Silseth.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakerrettigheter med ny regjering - sammenlign!

Lønnsmottakere må etter hvert merke seg hva det betyr å ha fått en ny regjering bestående av Fremskrittspartiet og Høyre. Flere viktige lover som har betydning for lønns- og arbeidsvilkår endres/ svekkes (EU-tilpasses).

Exclamation_desat_24

1 000 menneskeliv

Konflikten mellom Israel og palestinerne skal nå ha kostet om lag 1 000 menneskeliv.

Exclamation_desat_24

Høyre vil lage "butikk" av kriminalitet!

Høyre vil lage “butikk” av kriminalitet!

Exclamation_desat_24

Flott dag

Torsdag ble en veldig flott dag. Ikke bare hadde vi vasket oss ut av Rennesøy, slik at vår kjære eksbolig ble klar til nye beboere, så benyttet vi dagen både til Gladmat og til konsert,

Exclamation_desat_24

Glad(i)mat

Siden vi har en fjord liggende rett nedenfor hytta hvor det stundom bobler med fisk, gjorde vi i sommer et forsøk på å lage selvplukkede rimelige fiskekaker som kontrast til de dyre fiskekakene som serveres på Meny. Her var det mye å spare ettersom fiskekakene på Meny koster 15 kroner.

Exclamation_desat_24

Er det slike endringer vi vil ha?

Er det slike endringer vi vil ha?

Exclamation_desat_24

Norske verdier og idrett

Idrett begeistrer mange, og kanskje spesielt vinter-OL. Norge er en av 3 søkerland som er med i prosessen til å avvikle OL i 2022. I nær fremtid skal Stortinget avgjøre om staten skal stille økonomisk garanti på 35 mrd kroner til et nytt OL. Det mener jeg at Stortinget må si nei til! Det handler om hvilke norske verdier vi skal står for!

Exclamation_desat_24

Flyttingen

Denne uken skjer det. Kattene forstår hva vi snakker om, det er jeg nokså sikker på. Derfor har Soda gjemt seg og ligger langflat under et hjørne av sofaen. Tigra er på loffen og har ikke vist sitt blide åsyn på nærmere et døgn. Vi håper hun dukker opp i grevens tid når magen skriker etter det eminente fôret kattene elsker og som gjør dem særdeles attraktive med blank pels.

Exclamation_desat_24

Varmetrening

Min datter har bestemt seg av alle ting å gifte seg på Kreta i august. Ikke et spontant ondsinnet innfall, men en plan som hun har glødet med begeistring for i flere år. Datoen, stedet, klokkeslett, antrekk, bestikk og kakepynt er for lengst planlagt i detalj. Som om ikke det er nok skal selve vielsen foregå midt på dagen ute i en tropevarme som jeg skyr som pesten. Bestemt er det også at jeg som far må stille i dress, helst svart. For en som opplevde en barndom med ferieturer til Italia i telt med Dovre sovepose på slutten av 60-tallet i 42 grader i 42 døgn med kokt tørrmelk på primus nedkjølt til 42 grader ble jeg vaksinert mot sydenturer på sommeren. Har så langt holdt meg nord for 57 breddegrad i voksen alder. Nå er jeg tvunget tilbake til det som svovelpredikanten Ole Hallesby i sin tid kalte for helvete, som jeg i barndommen trodde var Syden. (Rotet litt der med Syden og synden).

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøkriminalitet - skjerpes eller svekkes innsatsen?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen åpner for at politiet skal kunne fengsle næringslivledere under etterforskning på brudd for arbeidsmiljøloven heter det i en nyhetsmelding. Regjeringen foreslår å endre straffebestemmelsene i loven. I dag er den vanlige strafferammen bøter eller fengsel i inntil tre måneder – denne kan bli økt med inntil et år.

Exclamation_desat_24

Katteflytting

Vi har vært heldige med naboene, så det er ikke derfor vi flytter, vi kunne gjerne tatt dem med oss. Men jeg tror de er så lykkelige med det paradiset de har her på Rennesøy, at de ikke er lette å rikke herfra. Her er det så varmt og flott at vi har spist middag ute siden mars. Av og til må vi gå inn for å kjøle oss ned. “Galne så flytte”, sier folk. Det er noe med røtter som lokker tilbake til utgangspunktet.

Exclamation_desat_24

"Obligatorisk pensjon" gjelder ikke for vikarer

Kanskje den viktigste grunnen til at Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre så kraftig vil ha endret Arbeidsmiljøloven slik at bruk av vikariater blir en fast ordning i norsk arbeidsliv i fremtiden. Dvs vikariater fra 9 til 12 måneder?

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 2. august kl. 21.00 til 23.59 Checkpoint Charlie
Helldorado fra Stavanger og omegn og er det tøffeste rockebandet på denne siden av vannskillet. Etter en rekke strålende utgivelser satte de i fjor kronen på verket med albumet Bones In The Closet. Denne lørdagen på Checkpoint har de invitert med se… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler