Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6116 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Eyvind H.
6
Et innlegg av Flavia V.
4
Et innlegg av Sara M.
1
Et innlegg av Per A.
2

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Poker mindre farlig enn bingo ifølge forskning

Mens Norge jobber mot innføæring av en ny spillov, gir en rapport fra Universitetet i Bergen myndighetene interessante forskningsbaserte fakta om spilleavhengighet og poker.

Exclamation_desat_24

Per Sandbergs beklagelse?

Etter å ha hørt Per Sandbergs beklagelser så har han kun beklaget at han beskyldte Krf for å ha

Exclamation_desat_24

Ny EU-regulering for nettgambling

EU-kommisjonen holder ifølge rapportene på med en plan for å introdusere nye regler for gambling på nett, som et ledd i det nye direktivet vedrørende hvitvasking av penger. På samme tid flykter operatørene fra Tyskland på grunn av uklare regler.

Exclamation_desat_24

Medienes diktatur

Det sies at mediene er den fjerde statsmakt, etter Kongen (ved regjeringen), Stortinget og domstolene. Det spørs om ikke rekkefølgen snart bør endres, for aldri har mediene hatt større makt enn nå. Det skyldes ikke minst fremveksten og innflytelsen til de sosiale mediene.

Exclamation_desat_24

Lolas livesverket

Da jeg flyttet til Tijuca i 1983, startet Carnival. Jeg gikk med alle barna fra boligbygglaget mitt for å feire sommeren største festival i Tijuca Tenis klubb.

Exclamation_desat_24

Boikott 50 Shades

Har du planer om å gå på kino? Hva med å se en film som handler om en psykopat som forfølger en ung, uerfaren kvinne og gjennom sin truende og kontrollerende oppførsel overtaler henne til å bli sammen med ham, la ham utføre handlinger som bærer preg av seksuell tortur, straffer henne hvis hun viser tegn til opprør og skjenker henne full for å få henne til å si ja til ting hun ikke har lyst til. Høres dette ut som en koselig film å se med kjæresten på Valentinsdagen? Den rette filmen for å komme i stemning på årets mest romantiske dag? Høres dette ut som et drømmeforhold? -Nei? Dette er imidlertid noe av handlingen i 50 Shades of Grey, en film som blir markedsført som et romantisk drama med premiere «Akkurat i tide til Valentinsdagen». Vi i Kvinnegruppa Ottar mener at filmen snarere er et drama om hva som skjer når en ung, uerfaren kvinne møter en maktsyk og manipulerende psykopat. Filmen er ikke romantisk, men den romantiserer vold og undertrykkelse. Budskapet er at ekte kjærlighet kan oppstå dersom kvinnen bare underkaster seg mannen. Vi mener ekte kjærlighet kun kan oppstå mellom to likeverdige partnere. Dette er ikke en askepotthistorie om hvordan en ung kvinne fra beskjedne kår møter den rike drømmeprinsen. Dette er historien om hvordan en ung kvinne møter en sjalu og kontrollerende mann. En mann som krever å få eie henne, som vil kontrollere alle aspekter av livet hennes. Anastasia er ikke et forbilde, og historien blir ikke romantisk selv om settingen er glamorøs og filmproduksjonen påkostet. Anastasia er en tragisk heltinne, en person som først og fremst kjennetegnes av total mangel på selvhevdelse og som viser klassiske symptomer assosiert med kvinner i voldelige forhold. I det virkelige liv ender kvinner som treffer menn som Christian Grey opp på krisesenter. Psykopater endrer nemlig ikke personlighet om du bare elsker dem høyt nok. Psykopater fortsetter å kontrollere deg til du mister enhver form for selvbestemmelse og selvtillit. Flere eksperter på vold og overgrep har påpekt at forholdet mellom Anastasia og Christian i boken viser flere kjennetegn på et voldelig ( «abusive») forhold, og at hvert eneste møte mellom dem kan karakteriseres som et følelsesmessig overgrep. Christians oppførsel inkluderer stalking, intimidering, kontroll og isolasjon.

Exclamation_desat_24

norske kujoner

Nå har polti gitt den feige beskjed:De vil ikke gi våre folk beskyttelse på arbeid!Facistene vil heller prioritere å sende asylbarna hjem…Stemte du i fjor?Stemte du på regjeringspartiene er du med-

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

OPPLØSNINGS TENDENSER I NORGE ?

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

pst og heksejakt

Lure på hva jobb hu får ittepå?Barneombud eller Nav-sjef?Det kommer vel an på…

Exclamation_desat_24

Gamlehjem i Roma til halv pris?

Norsk eldreomsorg er blant de dyreste i verden. Likevel hører vi stadig om den elendige kvaliteten som brukerne opplever på enkelte institusjoner.

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

arbeidsmiljø

hver dag blir vi antastet på jobb.Hvem skal beskytte oss?Når tyvene angriper kan vi ikke stole på styresmaktene og >Norge er blitt et land hvor de feige styrer!Vi har aldri stemt ved valg da vi

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 27. februar kl. 19.00 Kåkå kverulantkatedralen
Stavanger is the new Stavanger. “Ka e det kulturbyen trenge, egentligt?” Foredrag Sven Henriksen. Innleder Tommy Olsson. Ordstyrer og deltagere TBA. Gjesteredaktør Hege Tapio.

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler