Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6119 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Fredrik A.
1
Et innlegg av Dag E. R.
5
Et innlegg av Dag E. R.
2

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

YTRINGSFRIHET

Dokker har lov til å ytra det så dokke har på hjerta!Norge har liksom kardemomme by ytringsfrihet!

Exclamation_desat_24

Eg e livredde for å bli gammel!

Men eg håbe iallfall at de ikje gir meg feil medisin.Fy faen for et drittland.

Exclamation_desat_24

Grunnleggjande fridomsprinsipp

Exclamation_desat_24

journalister & polti

Har i de seneste åra lagt merke til at journalistene i NORGE står mer på for POLTI,enn for norske

Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

viser fingen til polti

Vi har jo YTRINGSFRIHET i dette drittlandet.eirik ask

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

Om fornyelser i Nytorget

Sønnen min er veldig glad i Indiana Jones i det siste. Alle helgene i februar så vi en av de trilogien filmer. Jeg fikk debattere om filmer med han. Men som en god liten gutt på åtte år gammel han er virkelig stakk i actionscener. For mitt synspunkt actionscener konsumerer en god halvtime av kjedsomhet / galskapet. Men jeg fikk forklart hva nazismen var.

Exclamation_desat_24

Kvinnedagen markeres på Jørpeland 08.mars 2015

Bli med å marker den Internasjonale Kvinnedagen på 08.mars 2015

Exclamation_desat_24

Tåkesyn på Legevakten

Det ville være løgn å si at vi trør dørene ned hos vårt ellers utmerkede helsevesen, men lørdag kastet vi faktisk glans over Legevakten ved vårt nærvær. Til sammen kan det vel ha dreid seg om et par timers tid, medregnet turen til og fra, selve konsultasjonen og ikke minst ventingen. I og for seg en interessant nok opplevelse. I etterpåklokskapens klare lys ser vi jo at man kanskje kunne droppet turen dit, og sett det hele an til over helgen, men det er rart med det. Det er kjekt å se, vi har ikke flere øyne enn vi trenger, og vår hustru – velsigne henne – mener visstnok fortsatt at vi er verneverdig. I korthet dreier saken seg om at vi i fredag morgen våknet opp fra skjønnhetssøvnen med sterke smerter i venstre øye. Det var dertil rødt som en blodig biff det det normalt pleier å være hvitt, det var noe hovent, det var fysisk ømt, og man hadde tåkesyn og fokuseringsvansker. Enhver lyskilde utløste sterke smerter når øyets muskler trakk seg sammen. Merkelig. Vi kunne ikke erindre noe slagsmål, ikke en gang i drømmeland. Vi dryppet med saltvannsdråper, tok en pille og så det an, og etterhånden ble det noe bedre. Men vi kjente plagene stort sett hele dagen, og vi følte oss etterhånden også noe sløv. Man sov godt om natten, og mørket var lindrende.

Exclamation_desat_24

Poker mindre farlig enn bingo ifølge forskning

Mens Norge jobber mot innføæring av en ny spillov, gir en rapport fra Universitetet i Bergen myndighetene interessante forskningsbaserte fakta om spilleavhengighet og poker.

Exclamation_desat_24

Per Sandbergs beklagelse?

Etter å ha hørt Per Sandbergs beklagelser så har han kun beklaget at han beskyldte Krf for å ha

Exclamation_desat_24

Ny EU-regulering for nettgambling

EU-kommisjonen holder ifølge rapportene på med en plan for å introdusere nye regler for gambling på nett, som et ledd i det nye direktivet vedrørende hvitvasking av penger. På samme tid flykter operatørene fra Tyskland på grunn av uklare regler.

Exclamation_desat_24

Medienes diktatur

Det sies at mediene er den fjerde statsmakt, etter Kongen (ved regjeringen), Stortinget og domstolene. Det spørs om ikke rekkefølgen snart bør endres, for aldri har mediene hatt større makt enn nå. Det skyldes ikke minst fremveksten og innflytelsen til de sosiale mediene.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 28. mars kl. 21.00 til 23.59 Checkpoint Charlie
Fjellparkfestivalen er en liten idyllisk musikkfestival i Flekkefjord. Festivalen, som drives hundre prosent på idealistisk grunnlag, ble etablert i 1982 og regnes for å være Norges lengstlevende rockefestival; i år (2015) blir Fjellparkfestivalen a… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler