Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6112 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Ask E.
1
Et innlegg av Lars P. E.
4
Et innlegg av Lars P. E.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Frihet for kjærlighet

I 1988 begynte jeg på Marist St. Joseph skolen som ligget i nabolagets sentralt delen jeg bodde. På det samme gate fins det også den Militar Skolen. Begge skoler hadde mange lærere i felles. Mye hadde endret for meg når startet i dette avdelingen.

Exclamation_desat_24

Å forby alt man ikke liker

I Norge har man lang tradisjon for å forby alt man er motstander av. Staten gjør som den vil uavhengig av hvor mange som er uenige i saken.

Exclamation_desat_24

Uværet

Himmel og hav for et uvær vi har hatt i det siste. Jeg har omtrent ikke sett solen siden jeg kom hjem fra Spania for en måned siden. Bortsett fra 1. juledag på Hovden. Ellers er det surt, storm og regn i et sammenhengende uvær. Likevel har jeg fortsatt så mye Spania-varme lagret i kroppen at jeg klager ikke. Tre måneder i Spania uten så mye som en hostekule gir litt å gå på i stormkastene.

Exclamation_desat_24

Dogmer arv

Lørdag hadde jeg den første litterære klubbmøte i år. Det var en tenker krig i tre timer og et halvt.

Exclamation_desat_24

Søndagsåpne butikker

Det er ifølge en rekke meningsmålinger flertall mot søndagsåpne butikker, tallene jeg har lest ligger mellom 58 og 67 prosent. Nå ble aldri jeg spurt, så jeg vet ikke helt hvordan spørsmålet lød, men det hele virker merkelig. Så vidt jeg har fått med meg er det allerede en rekke åpne søndagsbutikker. Bensinstasjonene har solgt brød, melk og røyk så lenge jeg kan huske, og siden 1998 har de såkalte Brustad-buene holdt åpne.

Exclamation_desat_24

Paris aftermath

Terroranslaget mot forlaget Charlies Hedbo og gisseldramaet i den jødiske kosherbutikken i sentrale Paris berørte sterkt de fleste av oss siste uke. Og det ble ikke bedre ved at begge politijaktene også endte dårligst mulig sett med europeiske øyne. Nemlig med at samtlige gisseltakere ble skutt og drept at fransk politi.

Exclamation_desat_24

ytringsfrihet

Eg kjenne mange i dette “demokratiske” landet,som ikje tør å skriva eller tegna det de har på

Exclamation_desat_24

norge + angivere = sant!

under krigen var halvparten av alle norske politimann nazister.Flere var hemmelige medlemmer.

Exclamation_desat_24

Fint og flott

Det var både fint og flott i Stavanger konserthus under nyttårskonserten sist uke. Som en sa: “Alle som har kjoler på seg har gratisbilletter”. Det stemmer ikke helt. Jeg hadde kjole på, men kan stolt fortelle at billetten var kjøpt. Etter min mening trenger Konserthuset hver eneste krone. Huset er dyrt å drive og alle skal ha sin lønn. Hva skjer når det er behov for mer penger. Jo, det offentlige, du og jeg, trer støttende til.

Exclamation_desat_24

Hvordan bygge nye kommuner?

Det å bygge en kommune, kan sammenlignes med når man planlegger å bygge et hus. Et hus trenger en grunnmur, et hus og et innhold.

Exclamation_desat_24

Tilrettelegges det for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen vil endre Arbeidsmiljøloven hva angår bruk av midlertidige ansettelser, og innføre fleksibilitet hva angår arbeidstid. Spørsmålet er, driver regjeringen å tilrettelegger for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft i Norge? Arbeidstakere som i tilfelle vil være tilgjengelig for arbeidsgivere 24 timer i døgnet, kan jobbe lange vakter, mange søndager etter hverandre, og pendle? Kan motivene for lovendringen være at det er billigere å importere arbeidskraft fra lavkostland, fremfor å flytte virksomheter ut?

Exclamation_desat_24

Uklok massepublisering av karikaturtegninger

Dersom hensikten er å provosere, håne og tråkke på troende muslimer, er det siste døgnets vanvittige publisering av muslimske karikaturtegninger på Facebook, Twitter, VG eller New York Times en god idé. Dersom hensikten er å lage en uoverkommelig vollgrav eller reise en ugjennomtrengelig mur mellom «oss» og «den muslimske verden», er ideen genial.

Exclamation_desat_24

våres kåner

hvorfor må politiet alltid plage våres kåner.Fordi om vi menn blir satt inn er det ikje fritt fram for kåte

Exclamation_desat_24

hvor er politikerne?

EU har foreslått at Norge skal bli en prøveklut i elektro-gjenbruk!Vi har sjans til å bli et av verdens

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

fredag 30. januar kl. 19.00 til 22.00 Buddhistisk Senter Stavanger
Person_grayPerson_gray
Vi har gleden av å invitere til foredrag med buddhistisk lærer Nicolai Sennels helgen 30/1-1/2. Foredrag og meditasjoner holdes på Buddhistisk Senter Stavanger, Kirkegata 30. Nicolai er utdannet psykolog og har bosted i København. Språk: engelsk og/e… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler