Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6133 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Thorleiv T.
1
Et innlegg av Knut G. F.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Skift og turnus: – når den politiske staten motarbeider staten

Skift og turnusarbeid ble gjenstand for grundig gjennomgang da Arbeidsmiljøloven ble utformet i 1977. Bak de enkelte lovparagrafene lå det metervis med forskning og dokumentasjon på hvilke ulemper og helserisiko det er forbundet med å jobbe skift og turnusarbeid. Siden den gang er det kommet enda mer forskning, som heller forsterker tidligere forskning enn å svekke den.

Exclamation_desat_24

Flyktningdebatten snudd på hodet

Det snur fort. Arbeiderpartiets deltakere i flyktningdebatten har kappes om å slå ned på dem som har villet diskutere også andre sider enn hvor mange vi kan ta imot. Jeg fikk selv merke et par lokale representanters harme da jeg i forrige uke stilte spørsmål om hvor mye Alstor tjener på å huse 250 flyktninger i et ellers nokså folketomt hotell.

Exclamation_desat_24

Smedgates huset

Folk har alltid hatt en syk interesse for burp moral. De samme menneskene elsker å være nyskjerrig på ting som egentlig ikke er viktig, en av det er de andre folks seksualliv. De kanskje ønsker å bruke denne informasjonen, for å få dømmekraft, diskriminering og hat; og deretter ignorerer gode prinsipper og verdier.

Exclamation_desat_24

Sterk sprint av Magnus Dahle

Junioren Magnus Dahle satte ny pers på 500 meteren under Onsdagsløpet i Stavanger i kveld. Tiden ble 38,82.

Exclamation_desat_24

Alstor har skutt gullfuglen

I går, tirsdag, var det noen som ikke gjorde jobben sin, redaksjonene i RA, Aftenbladet og NRK Rogaland – etter at Stavanger kommune på sine nettsider la ut nyheten de kalte for Midlertidige asylplasser i Stavanger.

Exclamation_desat_24

Demokrati – eller konsulentdemokrati?

Hvem skal definere samfunnet, og samfunnets utvikling? Demokratisk valgte politikere og deres ideologiske ståsted og det offentlige byråkratiet, eller pr- og konsulentbyråer?

Exclamation_desat_24

Randaberg kirke

Langkirke i tre, fra 1845, beliggende i Randaberg kommune.

Exclamation_desat_24

Kommunesammenslåing og kompetanse m.v.

Kommunesammenslåing er en av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens viktige saker i denne valgperioden. Det borgerne inviteres til å ta stilling til, er et EU-initiert forslag, og hvor regjeringen bruker et negativt resultat fra Danmark som modell for gjennomføringen i Norge. Regjeringens tre viktigste argumenter for å gjennomføre reformen i Norge er: Vi skal få «et sterkt lokaldemokrati», kommunene skal bli mer «robuste», og sammenslåing er nødvendig for at kommunene skal tilegne seg «nødvendig kompetanse».

Exclamation_desat_24

Utdannelse, rik, fattigdom, miljø, tro og ikke minst politisk rettninger.

Exclamation_desat_24

TRAFIKKUTFORDRINGER RUNDT I STORE BYENE

Med nytt byråd i Oslo er det oppstått en diskusjon rundt bygging av vei inn til Oslo, og kravet om bilfritt sentrum.

Exclamation_desat_24

Skift og turnus - nye utfordringer

Skolering på utarbeidelse av skift- og turnusplaner er blitt mer aktualisert med ny Arbeidsmiljølov. Større del av ansvaret for vaktplaner ligger i den nye loven på den enkelte virksomhet – det utfordrer både ledelse og tillitsvalgte på kompetanse.

Exclamation_desat_24

Jungs arbeidet var en obskur del av Jugendstil

“Inntil du gjør det ubevisste bevisst, vil det lede livet ditt, og du vil kalle det skjebnen.” Karl Jung.

Exclamation_desat_24

Den vanskelige flyktningedebatten

Den store økningen i flykningestrømmen til Norge og andre europeiske land har gjort noe med oss alle. Synet endrer seg i takt med avstanden og sosiale medier overstrømmes av ytringer, la oss kalle dem for eller imot, på en måte som gjør at debatten er gått helt i stå. På den ene siden står de hatefulle, Norge for nordmenn, på den andre siden dem som hater de hatefulle.

Exclamation_desat_24

Det nye Norge !

Forandringer skjer daglig i vårt land, Og hvis man følger med på internett, så ser man fler og fler hat ytringer mot den nye kulturelle Norge. Landet med det store hjerte, er forvandlet fra et kjøtt hjerte til et stein hjerte. Dette er faktisk en farlig utvikling. Aldri har det kommet flere flyktninger / asylsøkere til vårt land. Aldri har dett skjedd flere voldtekter. Aldri har blitt solgt mer stoff. Og midt opp i det hele så demonstrerer mange, mot Norske myndigheter, for at de får for dårlig behandling.

Exclamation_desat_24

Kritikk av kritikerne

Jeg har merkelig nok holdt meg nokså i ro under Tinasaken anno 2015, nesten ikke sagt et ord – helt til i dag. Det har til tider vært hardt, spesielt vanskelig å tie var det da Aftenbladet kom med saken om en kvinne fra Lyngdal som kunne fortelle at én av de siktede bar på et vondt minne. Hun visste ikke hva, men i forhold til omstendighetene kom altså avisen fram til at det måtte være drapet på Tina Jørgensen.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i går, 25. november kl. 21.15 Stavanger konserthus
Etter et drøyt friår fra scenen planlegger Vamp flere konserter her i november. Dermed er et av landets mest folkekjære band klar til å by et stort publikum på nye konsertopplevelser. Vamp har eksistert i 24 år. De har gitt ut 13 album og blitt beløn… Les hele

Kampsaker

«Flere plakatoppheng!»

Ta standpunkt!
0 er positive
0 er kritiske

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler