Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6141 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av May H. S.
2
Et innlegg av Per-Vidar J.
78

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

BREV TIL LANDBRUKSMINISTER JON GEORG DALE.

Med velvillig tillatelse av Sigmunn Salamonsen gjengir jeg hans brev til

Exclamation_desat_24

Begynnelsen til slutten for folkebibliotek?

Nasjonalbiblioteket har bevilget penger til et prøveprosjekt «Sponsorsamarbeid i bibliotek» som skal gå over to år i Oppland. Oppland fylkeskommune har mottatt kr 850 000 til dette prøveprosjekt, og hvor 3 kommuner er pekt ut til å delta (bibliotekene Gjøvik, Lillehammer og Vestre Toten).

Exclamation_desat_24

Arbeidstidsutvalget – og de som faller utenom arbeidstidskapitelet

Arbeidstidsutvalget har lagt frem sin innstilling. Et av hovedbudskapet i rapporten NOU 2016: 1: Arbeidstidsutvalget — Regulering av arbeidstid – vern og fleksibilitet), er å utvide begrepet som i dag omtales som «ledende eller særlig uavhengig stilling». Under dekke av økt «fleksibilitet» omtales det nye begrepet som «delvis uavhengig stilling».

Exclamation_desat_24

Arbeidstid – ny runde

Arbeidstidsutvalget har lagt frem sin innstilling. Vi får en ny runde knyttet til Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser. Se; https://www.regjeringen.no/contentassets/32354d9ee7974df0976d76790cab566e/no/pdfs/nou201620160001000dddpdfs.pdf

Exclamation_desat_24

Dansk jack

Sammen med lese og tidlig matematiske begreper som har blitt brakt sammen av mora mi, bestemor og barnehagen, ble jeg også introdusert til å spille kort. Min mor var like så ivrig etter å forfølge lesingen som å spille kortene. Med det, hun forsterket matematikk.

Exclamation_desat_24

Trøbbel på Storskog

I det siste er det blitt meldt om hundrevis av syklister som krysser grensen til Storskog hver dag. Er løsningen innstramminger som gir asylsøkerne mindre verdighet?

Exclamation_desat_24

Skift og turnus: – når den politiske staten motarbeider staten

Skift og turnusarbeid ble gjenstand for grundig gjennomgang da Arbeidsmiljøloven ble utformet i 1977. Bak de enkelte lovparagrafene lå det metervis med forskning og dokumentasjon på hvilke ulemper og helserisiko det er forbundet med å jobbe skift og turnusarbeid. Siden den gang er det kommet enda mer forskning, som heller forsterker tidligere forskning enn å svekke den.

Exclamation_desat_24

Flyktningdebatten snudd på hodet

Det snur fort. Arbeiderpartiets deltakere i flyktningdebatten har kappes om å slå ned på dem som har villet diskutere også andre sider enn hvor mange vi kan ta imot. Jeg fikk selv merke et par lokale representanters harme da jeg i forrige uke stilte spørsmål om hvor mye Alstor tjener på å huse 250 flyktninger i et ellers nokså folketomt hotell.

Exclamation_desat_24

Smedgates huset

Folk har alltid hatt en syk interesse for å rape moral. De samme menneskene elsker å være nyskjerrig på ting som egentlig ikke er viktig, en av det er de andre folks seksualliv. De kanskje ønsker å bruke denne informasjonen, for å få dømmekraft, diskriminering og hat; og deretter ignorerer gode prinsipper og verdier.

Exclamation_desat_24

Sterk sprint av Magnus Dahle

Junioren Magnus Dahle satte ny pers på 500 meteren under Onsdagsløpet i Stavanger i kveld. Tiden ble 38,82.

Exclamation_desat_24

Alstor har skutt gullfuglen

I går, tirsdag, var det noen som ikke gjorde jobben sin, redaksjonene i RA, Aftenbladet og NRK Rogaland – etter at Stavanger kommune på sine nettsider la ut nyheten de kalte for Midlertidige asylplasser i Stavanger.

Exclamation_desat_24

Demokrati – eller konsulentdemokrati?

Hvem skal definere samfunnet, og samfunnets utvikling? Demokratisk valgte politikere og deres ideologiske ståsted og det offentlige byråkratiet, eller pr- og konsulentbyråer?

Exclamation_desat_24

Randaberg kirke

Langkirke i tre, fra 1845, beliggende i Randaberg kommune.

Exclamation_desat_24

Kommunesammenslåing og kompetanse m.v.

Kommunesammenslåing er en av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens viktige saker i denne valgperioden. Det borgerne inviteres til å ta stilling til, er et EU-initiert forslag, og hvor regjeringen bruker et negativt resultat fra Danmark som modell for gjennomføringen i Norge. Regjeringens tre viktigste argumenter for å gjennomføre reformen i Norge er: Vi skal få «et sterkt lokaldemokrati», kommunene skal bli mer «robuste», og sammenslåing er nødvendig for at kommunene skal tilegne seg «nødvendig kompetanse».

Exclamation_desat_24

Utdannelse, rik, fattigdom, miljø, tro og ikke minst politisk rettninger.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 12. februar kl. 11.00 Sandneshallen
Vi arrangerer Retro, antikk og samlemesse i Sandneshallen 12. – 14. februar 2016. Hallen fylles av masse spennende antikviteter, flotte retrogjenstander og unike samleobjekter. Det vil være stor variasjon, og et godt utvalg av varer. Entre: 80 kr… Les hele

Kampsaker

«Flere plakatoppheng!»

Ta standpunkt!
0 er positive
0 er kritiske

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler