Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6149 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Per A.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Salsa Stavanger - det er i Bikubå det skjer

Salsa Stavanger er byens nyeste tilskudd innen latino- og afrodanser. Vi er spesielt fascinert og inspirert av cubansk kultur, med den livsglade, inkluderende og kunstneriske levemåten der dans, sang og musikk er viktige elementer i livet. Den cubanske livsgleden er det lille ekstra vi ønsker å formidle via våre arrangement.

Vi ønsker å gi mangfold i danseopplæringen. Vi tilbyr alltid flere forskjellige danselærere og stiler.

Exclamation_desat_24

NORSK LANDBRUK ØDELEGGES STEG FOR STEG.

Senterpartiet får størst fremgang ved siste måling. Det er nok ikke i byene dette skjer, men i utkant-distrikt Norge. Folk der begynner og bli lei på og se at det ene gårdsbruket etter det andre blir nedlagt.

Exclamation_desat_24

En stemme er en stemme

Et viktig prinsipp for fagbevegelsen/ arbeiderbevegelsen, er at avgjørelser fattes gjennom medlemsdemokrati. Det betyr at en stemme er en stemme. Om man er statsminister, ordfører, pensjonist, trygdet eller student, så er den enkelte stemmeberettigedes stemme like mye verdt. Det er flertallet av antall avgitte stemmer – som avgjør om et vedtak er gyldig i henhold til avstemningsreglene i vedtektene – eller i lover. Flertallsvedtak er selve kjernen i demokratiet, og grunnlaget for at et demokrati skal fungere.

Exclamation_desat_24

Mareritt

Jeg lærer små ting hver eneste dag og jeg har det gøy med de som krangler om ting enda mer ubetydelig. Denne helgen, for eksempel, så jeg en film med min sønn og senere jeg sjekket opp hva folk likte og ikke likte om filmen jeg så.

En måte å ha mareritt
Exclamation_desat_24

Å tjene to herrer samtidig – kan aldri gå bra i lengden.

51,9 prosent av britene stemte for å forlate EU, mens 48,1 prosent stemte for å forbli EU. Undersøkelser viser at det var arbeidstakere, trygdede, de med lavere utdanning (de eldste) som utgjorde tyngdepunktet på nei-siden.

Exclamation_desat_24

Eldre og uføres plass i samfunnsdebatten

I det som er kåret til et av verdens rikeste land, møter befolkningen ofte argumentet om at det ikke lengre er økonomi til å opprettholde flere av våre velferdstjenester på dagens nivå. Politikernes oppgave fremstår til å være og kutte i offentlige tjenestetilbud, og kutte på drift og vedlikehold av fellesskapet eiendommer og verdier.

Exclamation_desat_24

Mitt XI fra første EM-runde

Her er mine høyst personlige favoritter fra første innledende runde av fotball-EM 2016. Det er bare en enkel manns inntrykk, og påberoper meg verken å ha rett eller fasit. Jeg har mer tatt hensyn til hvilke spillere jeg vil ha fra hver lagdel, framfor å finne roller som passer til den enkelte.

Exclamation_desat_24

Steder å liste

Før vurdert jeg flere ganger å liste opp noe, jeg ville startet med turisme emne. Jeg lister for å hjelpe meg i mine fremtidige ordninger. En leser kunne se også at det hjelper å programmere hva som ville være sine målene.

5 steder jeg vil besøke snart som mulig 1) GÖTEBORG, Kanelsnurr dagen.
Exclamation_desat_24

Jernbane gjennom Hamar

Valg av jernbanetrase gjennom Hamar handler trolig om når, eventuelt om det blir dobbeltspor til Hamar og Lillehammer. Fordi dette har en prislapp.

Exclamation_desat_24

Migranter

Petter Uteligger er en vellykket tv program. De registrerer vinterdager og netter av en journalist som forlater sin familie for å leve med Oslos hjemløse eller som Oslos hjemløse. Ideen kom da han var i Las Vegas for noen år tidligere. Det var viktig å gjøre denne typen journalistisk residense i sin egen by og se hva som vil skje.

Exclamation_desat_24

Pensjonsoppgjøret – ny nedbygging av velferdsytelsene?

Pensjonsoppgjøret for 2016 ble for andre år på rad en negativ lesning for trygdemottakere. Resultatet ble mindre kjøpekraft.

Exclamation_desat_24

SKATT ANGÅR OSS ALLE

Skatteforliket er en sak som angår hele befolkningen. I et demokrati fordrer en debatt og en organisasjonsmessig behandling i partier og organisasjoner før man konkluderer.

Exclamation_desat_24

Lokal lønnsdannelse på bekostning av streikeretten

Akademikerne i staten har underskrevet på ny tariffavtale med staten hvor de frasier seg den kollektiv streikeretten. Leder i Akademikerne Stat, Anders Kvam, uttrykker forhandlingsresultatet slik; «Hovedtariffavtalen er modernisert og lønnsdannelsen flyttes ut til den enkelte virksomhet».

Exclamation_desat_24

Tid for kommuneopprør?

Hersk og splid er en velkjent taktikk. Men tiden bør vel være inne for et stort kommuneopprør mot Venstre og regjeringspartiene Fremskrittspartiet og Høyre!

Exclamation_desat_24

Høyres dobbeltkommunikasjon?

For å forvirre velgere og befolkningen er dobbeltkommunikasjon et viktig virkemiddel.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 30. juli kl. 13.00 Stavanger konserthus
Kantater fra barokken er som miniatyroperaer med stort dramatisk spenn. Stavanger Barokk fremfører en av de mest berømte og uttrykksfulle kantatene skrevet av G.F. Händel, nemlig “Lucrezia”. I tillegg fremfører de kantaten “Occhi miei” av Händel samt… Les hele

Kampsaker

«Flere plakatoppheng!»

Ta standpunkt!
0 er positive
0 er kritiske

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler