Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6083 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Jørund H.
4
Et innlegg av Marion W.
1
Et innlegg av Anne-Marie F.
2

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Er det slike endringer vi vil ha?

Er det slike endringer vi vil ha?

Exclamation_desat_24

Norske verdier og idrett

Idrett begeistrer mange, og kanskje spesielt vinter-OL. Norge er en av 3 søkerland som er med i prosessen til å avvikle OL i 2022. I nær fremtid skal Stortinget avgjøre om staten skal stille økonomisk garanti på 35 mrd kroner til et nytt OL. Det mener jeg at Stortinget må si nei til! Det handler om hvilke norske verdier vi skal står for!

Exclamation_desat_24

Flyttingen

Denne uken skjer det. Kattene forstår hva vi snakker om, det er jeg nokså sikker på. Derfor har Soda gjemt seg og ligger langflat under et hjørne av sofaen. Tigra er på loffen og har ikke vist sitt blide åsyn på nærmere et døgn. Vi håper hun dukker opp i grevens tid når magen skriker etter det eminente fôret kattene elsker og som gjør dem særdeles attraktive med blank pels.

Exclamation_desat_24

Varmetrening

Min datter har bestemt seg av alle ting å gifte seg på Kreta i august. Ikke et spontant ondsinnet innfall, men en plan som hun har glødet med begeistring for i flere år. Datoen, stedet, klokkeslett, antrekk, bestikk og kakepynt er for lengst planlagt i detalj. Som om ikke det er nok skal selve vielsen foregå midt på dagen ute i en tropevarme som jeg skyr som pesten. Bestemt er det også at jeg som far må stille i dress, helst svart. For en som opplevde en barndom med ferieturer til Italia i telt med Dovre sovepose på slutten av 60-tallet i 42 grader i 42 døgn med kokt tørrmelk på primus nedkjølt til 42 grader ble jeg vaksinert mot sydenturer på sommeren. Har så langt holdt meg nord for 57 breddegrad i voksen alder. Nå er jeg tvunget tilbake til det som svovelpredikanten Ole Hallesby i sin tid kalte for helvete, som jeg i barndommen trodde var Syden. (Rotet litt der med Syden og synden).

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøkriminalitet - skjerpes eller svekkes innsatsen?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen åpner for at politiet skal kunne fengsle næringslivledere under etterforskning på brudd for arbeidsmiljøloven heter det i en nyhetsmelding. Regjeringen foreslår å endre straffebestemmelsene i loven. I dag er den vanlige strafferammen bøter eller fengsel i inntil tre måneder – denne kan bli økt med inntil et år.

Exclamation_desat_24

Katteflytting

Vi har vært heldige med naboene, så det er ikke derfor vi flytter, vi kunne gjerne tatt dem med oss. Men jeg tror de er så lykkelige med det paradiset de har her på Rennesøy, at de ikke er lette å rikke herfra. Her er det så varmt og flott at vi har spist middag ute siden mars. Av og til må vi gå inn for å kjøle oss ned. “Galne så flytte”, sier folk. Det er noe med røtter som lokker tilbake til utgangspunktet.

Exclamation_desat_24

"Obligatorisk pensjon" gjelder ikke for vikarer

Kanskje den viktigste grunnen til at Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre så kraftig vil ha endret Arbeidsmiljøloven slik at bruk av vikariater blir en fast ordning i norsk arbeidsliv i fremtiden. Dvs vikariater fra 9 til 12 måneder?

Exclamation_desat_24

IDEELLE ORGANISASJONER KAN FORTSATT SKJERMES

Jusprofessor Fredrik Sejersted har levert en ekspert-rapport som viser hvordan det er mulig å skjerme ideell omsorg fra konsekvensene av et nytt EU-direktiv om offentlige anskaffelser.

Exclamation_desat_24

Hva betyr «offensiv næringspolitikk»?

Siden innføringen av markedsliberalismen i 1981 har vi hørt politikerne uttrykke av Norge må ha «en offensiv næringspolitikk».

Exclamation_desat_24

Open Port

Åpen havn eller “Open Port” på utenlandsk var slagordet da Stavanger ble kåret til kulturby . Ja, havnen er jo også ganske åpen, som det seg hør og bør. Vi er en sjøfartsby som jeg mener må ønske alle velkommen både til vanns og til lands.

Exclamation_desat_24

Vaskeladden

Vi sitter i det nyryddete, gule arbeidsrommet i underetasjen, som nå, etter en påkrevd og etter måten grundig opprydding, atter en gang framstår som rimelig presentabelt. Vi kan slappe av her nede, og bruke rommet som et arbeidsrom. Skrivebordsplaten er tilgjengelig, stolene er ikke lenger midlertidige kleshengere, og bunker med alskens papirer er enten kastet eller sortert og arkivert. Så har startet opp den seg i arbeidsrommet befinnende stasjonære pc, og kjørt en del oppdateringer. Nå fungerer den som den skal, og man taster i vei, mens man fra tid til annen skuer ut i en grønnbrun og rimelig velpleid have.

Exclamation_desat_24

Økonomisk kriminalitet og oppklaring

Jeg lurer på hvorfor samfunnet reiser skattesaker, saker med mistanke om økonomisk kriminalitet o.l. ovenfor rike personer, folk i de “riktige” posisjonene, eller har den “riktige ringen” på fingeren? Med noen ganske få unntak ser det ikke ut til å ha noen hensikt.

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøkriminalitet lønnsomt?

I Dagsavisen forleden kom det frem at av 141 saker om arbeidsmiljøkriminalitet som var reist av Arbeidstilsynet, så endte ingen av sakene med dom. Disse sakene prioriteres altså ikke av verken påtalemyndighetene eller politikere.

Exclamation_desat_24

Det viktigste skulle jo komme først

I det Fremskrittspartiet og Høyre inntok regjeringskontorene fikk vi høre til det kjedsommelige “at det viktigste skulle komme først” når de skulle sette sine reformer ut i livet. Prioriteringene er tydelige. Mens de 1000 rikeste i landet i snitt har fått kr 250 000 i skatte- og avgiftslette (så langt) i valgperioden, så har kanskje vi andre fått en 100-lapp i lettelser. Det var jo det viktigste i følge Fremskrittspartiet og Høyre dvs skattelettelse til de rike. Penger til de rike – mens vi andre skal få mer «brød og sirkus».

Exclamation_desat_24

Er arbeid til alle fremdeles jobb nummer en?

Dag Terje Andersen, stortingsrepresentant (Ap), arbeids- og sosialkomiteen

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler