Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6144 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

HVOR SKAL LOJALITETEN LIGGE JENS STOLTENBERG?

Jeg har ikke lest boken «Min historie» ennå, men det er kommet en del lekkasjer i ulike aviser. Boken fremstår som interessant lesning.

Exclamation_desat_24

Gimle gård siste ti-årene

Leticia var en kompis på arkitektur kurs ved Universitetet i Santa Ursula. Vi har ikke møtt hverandre før vi “blind dated” for å forske om Jeronimos-klosteret i vår valg forelesning.

Exclamation_desat_24

FN vil avkriminalisere cannabis

Nylig har både FNs kontor for menneskerettigheter og den tungtveiende organisasjonen Human Rights Watch anbefalt avkriminalisering av bruk av rusmidler. Dette fordi straff hindrer folk fra å oppsøke helsetjenestene og er med på å forsterke stigma og ødelegge folks liv. Tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan og vår egen Thorvald Stoltenberg vil gå lenger, og innføre statskontrollert salg av cannabis. På den måten kan man innføre fornuftige restriksjoner som aldersgrense og samtidig stoppe pengestrømmen til organisert kriminalitet.

Exclamation_desat_24

Dem og vi?

Politiinspektør Thomas Utne Pettersen har skrevet en kronikk hvor han blant annet skriver at folks fremmedfrykt til flyktninger og asylsøkere er «høyst rasjonell og berettiget».

Exclamation_desat_24

Det handler om vårt rettssystem

Kan det være slik at «Hemsedalsdommen», er et uttrykk for en generell frustrasjon over at tryggheten og forventninger om rettssikkerhet i i vårt rettssamfunnet forvitrer?

Exclamation_desat_24

Heksebrenningsprosesser – eller lov og rett?

Omtalen av Hemsedalssaken, hvor 3 personer ble idømt bot/ oppreisningserstatning – og ikke fengselsstraff – for en påstått voldtekt, har skapt mye debatt på sosiale medier. Vi trenger så absolutt en debatt rundt vårt rettssystem, men er debatten i ferd med å komme ut av kontroll? Jeg vil ikke uttale meg noe om dommen, og hvorfor håpet jeg kommer frem i innlegget.

Exclamation_desat_24

Når antibiotika/ penicllin ikke virker lenger.

Når antibiotika, som f eks penicillin ikke virker lenger.

Exclamation_desat_24

Salsa Stavanger - det er i Bikubå det skjer

Salsa Stavanger er byens nyeste tilskudd innen latino- og afrodanser. Vi er spesielt fascinert og inspirert av cubansk kultur, med den livsglade, inkluderende og kunstneriske levemåten der dans, sang og musikk er viktige elementer i livet. Den cubanske livsgleden er det lille ekstra vi ønsker å formidle via våre arrangement.

Vi ønsker å gi mangfold i danseopplæringen. Vi tilbyr alltid flere forskjellige danselærere og stiler.

Exclamation_desat_24

NORSK LANDBRUK ØDELEGGES STEG FOR STEG.

Senterpartiet får størst fremgang ved siste måling. Det er nok ikke i byene dette skjer, men i utkant-distrikt Norge. Folk der begynner og bli lei på og se at det ene gårdsbruket etter det andre blir nedlagt.

Exclamation_desat_24

En stemme er en stemme

Et viktig prinsipp for fagbevegelsen/ arbeiderbevegelsen, er at avgjørelser fattes gjennom medlemsdemokrati. Det betyr at en stemme er en stemme. Om man er statsminister, ordfører, pensjonist, trygdet eller student, så er den enkelte stemmeberettigedes stemme like mye verdt. Det er flertallet av antall avgitte stemmer – som avgjør om et vedtak er gyldig i henhold til avstemningsreglene i vedtektene – eller i lover. Flertallsvedtak er selve kjernen i demokratiet, og grunnlaget for at et demokrati skal fungere.

Exclamation_desat_24

Mareritt

Jeg lærer små ting hver eneste dag og jeg har det gøy med de som krangler om ting enda mer ubetydelig. Denne helgen, for eksempel, så jeg en film med min sønn og senere jeg sjekket opp hva folk likte og ikke likte om filmen jeg så.

En måte å ha mareritt
Exclamation_desat_24

Å tjene to herrer samtidig – kan aldri gå bra i lengden.

51,9 prosent av britene stemte for å forlate EU, mens 48,1 prosent stemte for å forbli EU. Undersøkelser viser at det var arbeidstakere, trygdede, de med lavere utdanning (de eldste) som utgjorde tyngdepunktet på nei-siden.

Exclamation_desat_24

Eldre og uføres plass i samfunnsdebatten

I det som er kåret til et av verdens rikeste land, møter befolkningen ofte argumentet om at det ikke lengre er økonomi til å opprettholde flere av våre velferdstjenester på dagens nivå. Politikernes oppgave fremstår til å være og kutte i offentlige tjenestetilbud, og kutte på drift og vedlikehold av fellesskapet eiendommer og verdier.

Exclamation_desat_24

Mitt XI fra første EM-runde

Her er mine høyst personlige favoritter fra første innledende runde av fotball-EM 2016. Det er bare en enkel manns inntrykk, og påberoper meg verken å ha rett eller fasit. Jeg har mer tatt hensyn til hvilke spillere jeg vil ha fra hver lagdel, framfor å finne roller som passer til den enkelte.

Exclamation_desat_24

Steder å liste

Før vurdert jeg flere ganger å liste opp noe, jeg ville startet med turisme emne. Jeg lister for å hjelpe meg i mine fremtidige ordninger. En leser kunne se også at det hjelper å programmere hva som ville være sine målene.

5 steder jeg vil besøke snart som mulig 1) GÖTEBORG, Kanelsnurr dagen.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 26. oktober kl. 19.00 Tou Scene
På Rogalerret presenterer vi kommende ny norsk film og publikum får se både filmklipp og møte folkene bak filmene. Det endelige programmet er straks klart, men vi får blant annet besøk av de lokale folkene bak Quality Time. Tid: 19.00 onsdag 26. okto… Les hele

Pågår for tiden

HAUD fram til 20/11

Kampsaker

«Flere plakatoppheng!»

Ta standpunkt!
0 er positive
0 er kritiske

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler