Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6100 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Arlaug
1
Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Dag E. R.
1
Et innlegg av Anne-Marie F.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Solkysten

Det er ikke rart den sørlige kysten av Spania har fått navnet Solkysten. Solen skinner og skinner, uke etter uke, måned etter måned. Etter to tre kjøligere dager her for en uke siden er vi tilbake med blå himmel og 27 grader. Det er kjekt å kunne bade i slutten av oktober. Godene er jammen ulikt fordelt, jeg hadde vært fornøyd med to skikkelige sommermåneder hjemme, slik vi hadde det i år.

Exclamation_desat_24

Liker analsex

Både Aftonbladet i Sverige og Aftenbladet i Stavanger har forsøkt seg på analsex. Aftonbladet publiserte samme artikkel om avisdøden og demokratiets krise to ganger, med to ulike overskrifter. I den ene overskriften lokket de lesere med tittelen «Liker best analsex» og i den andre oppfordret de kulturministeren med å tilsette en havarikommisjon. Bak eksperimentet lå en uttalelse om at kulturjournalistikk og lederartikler ikke genererte tilstrekkelig med klikk. Resultatet ble at «Liker best analsex!» fikk 172.088 klikk, mens havarikommisjonen fikk 17.892 klikk. Hos Aftenbladet fikk «Liker best analsex» 20.473 klikk, mens kommentaren «Kose- eller kverulantkatedral» fikk bare 500 klikk.

Exclamation_desat_24

Hva dreier refinansiering seg om?

Dette er et økonomisk tema som ikke alle har greie på; selv ikke godt voksne mennesker. Dette er imidlertid ikke uvanlig, men det kan i alle fall være nyttig å ha en viss anelse hva det dreier seg om ettersom det kan være noe man kan dra god nytte av en eller annen gang i fremtiden.

Exclamation_desat_24

Arbeiderpartiet foreslår 2,6 milliarder mer til kommunene

Arbeiderpartiet vil investere i framtiden. Derfor foreslår vi å bevilge om lag 2,6 milliarder mer til kommunene i 2015, for at kommunene skal kunne satse på kunnskap i skolen og styrke eldreomsorgen.

Exclamation_desat_24

Rasering av voksenopplæring

Det er med bekymring vi registrerer at regjeringen foreslår å kutte ca. 60 millioner kroner til voksenopplæring

Exclamation_desat_24

korrupte kommuner

rennesøy kommune skal investere millionbeløp til vann og avløpsnettet de neste åra?er det hva

Exclamation_desat_24

vil du ha barn?

på statsadvokatenes kontor delte de ut sædceller før,bør disse folka ha uttalelsesrett?

Exclamation_desat_24

norske miljøsvin

kongen er naturvernforbundets høye beskytter,ikke rart vi nærmer oss eu standard.

Exclamation_desat_24

"Triveligt"

Ja, det er ganske trivelig og spennende å være her i Spania. Den første måneden har rett og slett føket av gårde. Dagene og ukene bare går. “Vi får jo ikke tid til noen ting,” sa mannen nylig. Det flotte været er tilbake og da benytter vi selvsagt bassenget i hagen. Herlig, midt i oktober.

Exclamation_desat_24

Vinterstenging

Vi begynner å få litt kontroll på vinterstenging av hytta. Men jeg har fortsatt minner fra de første årene vi skulle forlate hytta. Og det skulle bare mangle, for det er ikke mange år siden hytta sto ferdig i 2009.

Exclamation_desat_24

Arbeidslivets fremtid – en debatt vi må ta

Hva slags arbeidsliv og arbeidslivspolitikk skal Norge ha, er en debatt som må tas. Det handler om fordelingspolitikk, demokrati, og norske arbeidstakeres interesser. Tall viser at sysselsettingsveksten i Norge har vært på 104 000 flere arbeidstakere siden 2008. I samme periode er det om lag 127 000 utenlandske arbeidstakere som har fått jobb i Norge. Selv om arbeidsledigheten i Norge er lav, taper norske arbeidstakere i konkurransen med utenlandske arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

Budsjett for økte forskjeller

- Ruster vi oss for framtida? Tar vi fatt på de utfordringene vi som samfunn står overfor? Det er spørsmål en regjering bør stille seg når statsbudsjettet skal utformes.

Exclamation_desat_24

En ganske kjedelig mann

Jada, vi er fullstendig klar over det. Vi er en trøtt, grå og tvers igjennom kjedelig person. Det er lite ved oss som er spesielt spennende, og vi har i liten grad gjort oss bemerket så langt på vår vei gjennom Jammerdalen. Vi har ikke utgitt bok, vi har ikke gått verken til filmen eller til scenen, og vi har vel heller ikke gjort oss direkte plagsomt bemerket i media. Vi er en typisk hverdagsperson som gjennomfører våre hverdagsrutiner, tusler oss på jobben hver dag og leverer varene, og ellers henger i livets klokkestreng så godt vi kan. Og når vi dertil kan opplyse om at vi etterhånden har kommet i godt voksen og satt alder, blir bildet rimelig komplett. Hvilken kjedelighet, hvilken traurighet. Eller?

Exclamation_desat_24

Plug and play

Det er pussig, men det finnes folk der ute som ved sin blotte væremåte, tonefall og ordvalg kan få selv den mest dannede, fattede og veloppdragne til å føle seg som en fjott, en dust eller en grønnskolling. En person som stiller de dummeste spørsmål om det som ellers oppegående og opplyste mennesker oppfatter som allment kjente sannheter og offentlige fakta, nærmest som om han akkurat skulle ha klatret ned fra trærne. Vi skal ingenlunde påstå at de vet det selv, men de trenger bare å si et par ord, og selv den mest blaserte 58-åring føler seg med ett som en usikker eksaminand som plutselig innser at han har svart noe usigelig teit på muntlig eksamen.

Exclamation_desat_24

Heldige unger

Det har vært en del heldige norske unger her nede siste uken i høstferien hjemme. De har badet og sparket forball med hverandre og med pappaene sine. De norske fedrene er godt opplærte og flinke til å være med ungene sine. Innimellom blir mødrene kjørt til et kjøpesenter for litt rekreasjon og hentet tilbake etter noen timer og nye handleposer.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 25. oktober kl. 13.00 KINOKINO Senter for kunst og film
Kom og bli med inn i “Randis sangunivers”! To musikerre og mye gøy musikk er noe av ingrediensene i denne forestillingen Randi T. Egeland er en dedikert sanger som blant annet elsker å jobbe med barn! Hun er utdannet ved University of Newcastle, Aust… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler