Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6105 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Øyvind L.
6
Et innlegg av Anne-Marie F.
4
Et innlegg av Marion W.
1
Et innlegg av Kristian B.
2

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Har vi råd til å leve?

«Ekspertene» taler. De gir næring til artikler som føres i penn av Civita, pr-byråer, ledere av arbeidsgiverforeninger, markedsliberalister generelt – og som videreføres av høyrepartiene. Budskapet er nedslående.

Exclamation_desat_24

Sol ute

Lørdag reiste ungene tilbake etter en ukes besøk her på Solkysten. Dessverre var ikke været det aller beste, men de påsto de hadde det kjekt likevel. Bare for å si det, de hadde lekser og pc-er med seg. Det ble løst matteoppgaver som mormor bare kunne drømt om å greie. Det ble mindre bading og soling enn hva jeg hadde håpet på for dem. Men så kom solen tilbake. Skikkelig herlig sol slik at vi igjen kan rusle langs promenaden og nye livet. Likevel forstår jeg at i november skjer det ting med været.

Exclamation_desat_24

IDRETT OG FOKUS

Har i lengre tid faktisk nærmest ergret meg over det skjeive fokuset media viser til sport og idrett. Det er fotball, fotball og enda mer fotball. I den senere tid er også Hockey gitt stor media-oppmerksomhet. Media vil uansett påvirke sterkt bl a hva ungdommen satser på av idrett. I tillegg har vi temaet idrett og framtidige økonomiske fordeler.

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte mandag 24. november klokken 19

Mandag 24 november blir det medlemsmøte i Sola Arbeiderparti, i Erlingsalen på Sola Rådhus.

Exclamation_desat_24

Hurtigruten ASA selges til utlandet?

Verdens vakreste sjøreise er varslet at skal selges ut av landet. Det britiske investeringsselskapet TDR Capital står klar til å bli hovedeier i Hurtigruten ASA. I første omgang er det 90 prosent av selskapet som går ut av landet. Lokkemiddelet er at Hurtigrutas hovedkontoret skal ligge i Norge.

Exclamation_desat_24

Kandidatliste til kommunevalget, Randaberg, 2015

*Kommunestyrevalget 2015

Exclamation_desat_24

Klær skaper folk

Man husker godt at faderen, i likhet med de fleste menn i hans generasjon, brukte hodeplagg. Faderen brukte hatt fra tid til annen, men det var muligens ikke så ofte. Alpelue eller sixpence ble brukt langt oftere. Og så begynte den tiden da hodeplagg for menn nærmest var helt ut. En langvarig periode, preget av årtier med barhodethet. Der var bare raringer, sosiale tapere og gamle menn som brukte hodeplagg. Selv har vi i liten grad brukt hodeplagg, unntatt i det som må betegnes som særskilte anledninger. Når det har vært for kaldt, for eksempel. Da måtte toppluen fram, og man likte det ikke. Man erindrer imidlertid en kort periode da det var in å bruke en slags skinnlue, med øreklaffer som kunne brettes ned ved behov. Man tror endatil at man hadde en slik, men det var ikke lenge den var i bruk. Faderen likte imidlertid dette hodeplagget godt.

Exclamation_desat_24

Vi liker ikke bilferie

På tross av at vi har passert de 50 med særdeles god margin, konstaterer vi at det fortsatt er en del vi ikke forstår. Etter alle disse år forekommer det oss eksempelvis fortsatt komplett ubegripelig at det skal være slik stas med bilferie. Altså den typen ferie der langvarig bilkjøring faktisk er en hovedingrediens. Den typen ferie der man i sin godt stappa automobil gir jernet og suser nedover kontinentets skremmende brede motorveier, med kjøretøyet fullt av familie og bagasje. Spania, here we come. Den typen ferie der deltakerne i etterkant av ferien skryter av at de har kjørt helt til Italias støvelhæl og tilbake igjen, kjørt i 340 kilometer i timen til familiens jubel og hatt turer rundt i så vel Frankrike som Tyskland før de endelig tusler jeg hjemover via Danmark, Hirtshals og Danskebåten før de snegler seg det siste stykket hjem, og alle var enige om at det var en fin tur.

Exclamation_desat_24

Statussyboler

Til og med her i Spania koser vi oss med NRK lokalen og fikk med siste “Laust og fast” på en fredag. Temaet var stutussymboler denne dagen. Biler som Tesla og dyre merkeklær blir nevnt som sikre vinnere i statusjaget. Det er ikke noe nytt dette med å ha det aller nyeste. Helt tilbake til nylonstrømper og sykkel med ballongdekk har folk higet ettter status. Å reise langt av gårde til eksotiske områder der fattigdom og sult preger befolkningen ser ut for å være status, så lenge jeg selv bor godt.

Exclamation_desat_24

Surprise i år

Vi har de siste årene gitt våre barn opplevelses-julegaver. Nå har vi fått en retur fra barna våre som har sendt oss juleønsker med at vi skal ta barnebarna med på opplevelser. Kanskje et lite hint om at barnebarna får for lite opplevelser når vi har hatt de obligatoriske barnepassene. Og der har de et poeng. Som regel så sitter vi barnevakt når barna sover eller i beste fall når de er i ferd med å legge seg. Og da får vi ikke gitt barnebarna mer opplevelser enn i første verset i sangen til Bjørn Eidsvåg: «Eg ser at du e trøtt, men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg. Du må gå de sjøl, men eg vil gå de med deg. Eg vil gå de med deg».

Exclamation_desat_24

Nominasjonsmøte 13.november 2014

Strand Arbeiderparti har sitt Nominasjonsmøte 13.november 2014, kl 19:00 i Kommunestyresalen.

Exclamation_desat_24

Arbeiderpartiets alternativ

Av Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre

Exclamation_desat_24

Mistillit eller selvdestruerende valg?

Det at mange arbeidstakere og trygdede avgir stemme til Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre – handler det om mistillit til det offentlige og demokratiet – eller handler det om et selvdestruerende ønske å fjerne samfunnets velferdsordninger og trygghet for den enkelte?

Exclamation_desat_24

Dårlig byttehandel?

Det finnes gode og dårlig byttehandler. Men å bli lurt – er aldri hyggelig. Å bli lurt politisk må være enda verre – for det fins ingen angreknapp eller lovbeskyttelse mot det. Folket gjør sitt valg for fire år.

Exclamation_desat_24

Berlinos

Her ligger jeg ved bassengkanten og leser en bok om eksilkubanere. Det kan neppe sammenlignes med eksilnordmenn som ligger og mesker seg i sol og varme langt utpå høsten. Dessuten kan vi reise hjem når vi vil uten problemer. Så godt går det altså an å ha det for oss norske i Spania.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 21. november kl. 18.00 Sola Kulturhus
Det er jul på gården til Gråtass og vennene hans. I år skal det som vanlig ryddes og pyntes. I år det er Goggens tur til å bake, noe han gleder seg veldig til, men som bekymrer Gamlefar og Grynet litt. Gråtass skal være nissetraktor på årets julemark… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler