Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6108 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Siv-Len S.
1
Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Øyvind L.
6
Et innlegg av Anne-Marie F.
4

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Sola Arbeiderparti har valgt følgende kandidater til kommunestyrevalget 2015

24. November avholdt Sola Arbeiderparti nominasjonsmøte. Siv-Len Strandskog ble enstemmig valgt som partiets Ordførerkandidat. Sola Arbeiderparti ser frem til en valgkamp med mennesker som har ulik erfaring og bakgrunn, men det til felles at de vil arbeide for fellesskapsløsninger og en kommune der alle er med.

Exclamation_desat_24

Ca 1/6 dels OL-budsjett

Jeg lurer på om Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen sitter ved roret om et år?

Exclamation_desat_24

SalsaNor er 15 år i 2014! (1/3)

I 2014 fyller SalsaNor 15 år. Ingen over, ingen ved siden! Hvor mange titusener av Stavangerske, Sandnesiske, og andre danseløver som har fått sin salsaopplæring i SalsaNor anes ikke.

Exclamation_desat_24

Mye skatt - og lite med nye veger

Flertall av det norske folk betaler gjerne mye i skatt! Men det underlig at flertallet av det norske folk er så lite kritisk, og er kjempefornøyd over å få lite igjen for skattepengene de betaler inn (i hvert fall til vei/ veivedlikehold mv). Men du verden for glade flertallet av det norske folk er i at skattepengene de betaler inn går rett i lommene til styrtrike spekulanter – fremfor på mer vei!

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens usosiale budsjett

Statsbudsjettet – et forlik er kommet i stand. Et latterlig skuespill er over!

Exclamation_desat_24

Julenissen

Nå vet jeg hvor julenissen bor. Ja, helt sikkert tror jeg den bor på “La Can^ada” i Marbella. Det uttales “La Canjada”. Sier du det fort og hissig vet alle hva du mener. Dette kjøpesenteret rommer langt mer enn nissens verksted. Et kjempejuletre troner i midten og senteret er fylt til randen av gaver og ting og tang. Den gule kåpen min ser ut til å være forsvunnet i min størrelse, ikke vet jeg hvor den har tatt veien.

Exclamation_desat_24

Thorbjørnsen!

Når jeg rusler rundt i sentrum støter jeg ofte på tiggerne som sitter der rolig på sine plasser. Det er kun én som av og til legger på sprang etter meg, i alle fall hvis jeg har med meg fotograf. Egentlig er han kun periodetigger, spesielt foran hvert kommune- og fylkestingsvalg. Han heter Per A. Thorbjørnsen.

Exclamation_desat_24

Har vi råd til å leve?

«Ekspertene» taler. De gir næring til artikler som føres i penn av Civita, pr-byråer, ledere av arbeidsgiverforeninger, markedsliberalister generelt – og som videreføres av høyrepartiene. Budskapet er nedslående.

Exclamation_desat_24

Sol ute

Lørdag reiste ungene tilbake etter en ukes besøk her på Solkysten. Dessverre var ikke været det aller beste, men de påsto de hadde det kjekt likevel. Bare for å si det, de hadde lekser og pc-er med seg. Det ble løst matteoppgaver som mormor bare kunne drømt om å greie. Det ble mindre bading og soling enn hva jeg hadde håpet på for dem. Men så kom solen tilbake. Skikkelig herlig sol slik at vi igjen kan rusle langs promenaden og nye livet. Likevel forstår jeg at i november skjer det ting med været.

Exclamation_desat_24

IDRETT OG FOKUS

Har i lengre tid faktisk nærmest ergret meg over det skjeive fokuset media viser til sport og idrett. Det er fotball, fotball og enda mer fotball. I den senere tid er også Hockey gitt stor media-oppmerksomhet. Media vil uansett påvirke sterkt bl a hva ungdommen satser på av idrett. I tillegg har vi temaet idrett og framtidige økonomiske fordeler.

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte mandag 24. november klokken 19

Mandag 24 november blir det medlemsmøte i Sola Arbeiderparti, i Erlingsalen på Sola Rådhus.

Exclamation_desat_24

Hurtigruten ASA selges til utlandet?

Verdens vakreste sjøreise er varslet at skal selges ut av landet. Det britiske investeringsselskapet TDR Capital står klar til å bli hovedeier i Hurtigruten ASA. I første omgang er det 90 prosent av selskapet som går ut av landet. Lokkemiddelet er at Hurtigrutas hovedkontoret skal ligge i Norge.

Exclamation_desat_24

Kandidatliste til kommunevalget, Randaberg, 2015

*Kommunestyrevalget 2015

Exclamation_desat_24

Klær skaper folk

Man husker godt at faderen, i likhet med de fleste menn i hans generasjon, brukte hodeplagg. Faderen brukte hatt fra tid til annen, men det var muligens ikke så ofte. Alpelue eller sixpence ble brukt langt oftere. Og så begynte den tiden da hodeplagg for menn nærmest var helt ut. En langvarig periode, preget av årtier med barhodethet. Der var bare raringer, sosiale tapere og gamle menn som brukte hodeplagg. Selv har vi i liten grad brukt hodeplagg, unntatt i det som må betegnes som særskilte anledninger. Når det har vært for kaldt, for eksempel. Da måtte toppluen fram, og man likte det ikke. Man erindrer imidlertid en kort periode da det var in å bruke en slags skinnlue, med øreklaffer som kunne brettes ned ved behov. Man tror endatil at man hadde en slik, men det var ikke lenge den var i bruk. Faderen likte imidlertid dette hodeplagget godt.

Exclamation_desat_24

Vi liker ikke bilferie

På tross av at vi har passert de 50 med særdeles god margin, konstaterer vi at det fortsatt er en del vi ikke forstår. Etter alle disse år forekommer det oss eksempelvis fortsatt komplett ubegripelig at det skal være slik stas med bilferie. Altså den typen ferie der langvarig bilkjøring faktisk er en hovedingrediens. Den typen ferie der man i sin godt stappa automobil gir jernet og suser nedover kontinentets skremmende brede motorveier, med kjøretøyet fullt av familie og bagasje. Spania, here we come. Den typen ferie der deltakerne i etterkant av ferien skryter av at de har kjørt helt til Italias støvelhæl og tilbake igjen, kjørt i 340 kilometer i timen til familiens jubel og hatt turer rundt i så vel Frankrike som Tyskland før de endelig tusler jeg hjemover via Danmark, Hirtshals og Danskebåten før de snegler seg det siste stykket hjem, og alle var enige om at det var en fin tur.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 26. november kl. 13.00 Skipper Worse Ledaal
To blide Sørlendinger Jan Engervik og Peter Wemø, synger viser av Evert Taube. Entre kr. 50,-

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler