Siddisland

Siste innlegg:

Har du spørsmål eller lignende kan du sende en e-post til oss på nett@rogalandsavis.no eller ringe oss hverdager. Tlf: 51 82 22 55.

Velkommen!

Vil du være med?

Siddisland.no er en møteplass, kalender og diskusjonsarena i regi av RA. Siddisland.no er laget med dialogverktøyet Origo. Lær mer om Origo her.

Det er mange spennende soner på Siddisland.no, den mest spennende kan du lage selv ved å trykke her.

Noen av RAs egne soner er Siddispolitikk, LP-bloggen, Sæbø på lørdag og Kanten.

Hva skjer? Sjekk kalenderen.

6086 medlemmer

Se alle

Siddisland er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Per A.
1
Et innlegg av Ole S. N.
1
Et innlegg av Per A.
8
Et innlegg av Marion W.
1

Siste innlegg:

Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner på Siddisland. Og husk at alle som vil kan opprette sin egen sone.

Exclamation_desat_24

Et tids spørsmål før bankene blir tømt for penger ?

Hver eneste dag ser vi i mange fora, artikler om bank kort som blir kopiert. Penger som forsvinner på kontoer, som blir svindlet gjennom internett. Og det gjelder ikke minst pensjonister, som ikke er så oppegående, når det gjelder bruk av data.

Exclamation_desat_24

Kiss and Fly

Igjen får jeg bismak i munnen av Avinors håndertering av Kiss and Fly på Sola. Det skal høres lekkert ut med 15 minutter gratis parkering til kyssing og klining for passasjerer som skal ut å fly. Med det er alt annet enn bra det som nå tilbys. Du skal tvinges inn i et trist parkeringshus for å sende avgårde eller hente passasjerer, og dette skal gjøres innen 15 minutter hvis du ikke vil bli ranet. Her ser jeg for meg det virkelige kaoset.

Exclamation_desat_24

Trollet der ute

UiS professor og historiker Nils Rune Langeland ble en rikskjendis etter at han la ut sin famøse melding på Facebook: «…Den pakistanske restauratøren flirer hånleg mot meg. Du din jævla pakistaner har ikke tippoldefedre son slåss for Noreg. Kom her som analfabet. Hatar dykk med god grunn». Nå har historikeren slettet Facebook-kontoen og lagt seg så paddeflat at han bør få et eget kapittel i Guinness rekordbok på en historisk snuoperasjon. For nå forteller professoren til Stavanger Aftenblad at Facebook-meldingen hans var: «teit, dum, viste dårlig folkeskikk og kunne være krenkende for andre».

Exclamation_desat_24

Lureri om lokaldemokrati

Av Helga Pedersen, nestleder i Arbeiderpartiet og Terje Aasland, nestleder i energi- og miljøkomiteen, Arbeiderpartiet

Exclamation_desat_24

Lykke til i Oslo, Eirik!

I dag er Eirik Aarek sin siste dag på jobb i Rogaland, før det venter han nye oppgaver på hans nye kontor på Youngstorget. Kontoret på Breitorget hadde i dag avslutning for Eirik samtidig som vi ønsket vår nye kollega, Tore Nordtun, hjertelig velkommen!

Exclamation_desat_24

Partypensjonister

Opprørsgamle som vil bestemme alt selv er i sterk økning. Styre og stell klør seg i hodet av generasjonen av såkalte partypensjonister. Ikke bare vil de ha eget rom på hjemmet, de vil ha tilgang til vin, finere middag, treningssenter og et luksusopphold i solen i ny og ne.

Exclamation_desat_24

Røyk og reis

Per Inge Torkelsen har fått kjenne på kroppen at han tilhører landets laveste kaste her i landet. Røykerne som nasjonen nå vil kvitte seg med. En pariakaste som det til og med er lov å mobbe. De eneste menneskene som barna har fått med seg at de kan mobbe legalisert med skjellsord uten reaksjoner fra verken foreldre eller andre foresatte.

Exclamation_desat_24

Er flere midlertidige jobber familievennlig?

Av Anniken Huitfeldt og Rigmor Aasrud

Exclamation_desat_24

Fristelser

I en periode nå er jeg blitt byas med fem minutters spasertur til Torget. Det betyr at byen ligger åpen for meg med sine fristelser. Allerede har dette kostet meg for dyrt, til tross for at jeg sparer både bussbilletter og parkeringsutgifter. Jeg bare vandrer ut i den frie verden og lar lettsindigheten overta.

Exclamation_desat_24

Konflikten mellom lærerne og Kommunenes sentralforbund (KS)

Fremskrittspartiet og Høyre har programfestet at arbeidstakernes medbestemmelsesrettigheter skal bygges ned. Det er en kjent sak.

Exclamation_desat_24

Fjern dusteforbudene !

Listen over forbud som Fremskrittspartiet ville fjerne før valget er fortsatt lang. I valgkampinnspurten blinket Fremskrittspartiet ut 30 forbud som burde strykes. Nå er partiet i regjering, men brorparten av forbudene består. Til nå er det bare forbudet mot ståhjulinger og produktplassering som er fjernet. Arbeidet med å oppheve flere andre forbud er godt i gang, men utfallet er i mange tilfeller ikke gitt.

At det ikke er tillatt å ha lakrispiper synlige til salgs i butikkene, er noe mange i Fremskrittspartiet har harselert over. Og nå kan godteriet snart løftes opp av skuffen. Ifølge Frp akter Helse- og omsorgsdepartementet å innta dette i et høringsnotat som også skal omfatte tilsynsordningen for tobakkssalg. Da tobakksskadeloven ble revidert i forrige periode, kom det med en kommunal bevillingsordning for tobakkssalg som regjeringspartiene har motsatt seg og utsatt. Deres forslag til ny ordning skal ut på høring i månedsskiftet august/september.

Exclamation_desat_24

Kjapp handel

Jeg er av de menn som hater å kjøpe klær, unnviker Kvadrat som pesten og ser på Ikea som en form for SFO-konsentrasjonsleir. Forleden ble jeg tatt med som gissel av min kone til Dressmann for å få nødvendig utstyr til min datters bryllup på Kreta. Med andre ord måtte mine mørke plagg skiftes ut med hvite for å møte solsteiken som venter oss der nede. Jeg foretrekker å gå til tannlege framfor disse tekstilanstaltene. Men når først slikt må gjøres, går det uhyre raskt og effektivt.

Exclamation_desat_24

Høyre og Venstre forteller bare halve fakta

Dagsavisen 30.07. har et hovedoppslag hvor Høyre og Venstre langer ut mot LO, med påstand om at LO stenger døra for unge arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

KOMMUNEVALGET 2015.

Kommunevalget i 2015, blir vel det viktigste valget på mange, mange år.

Exclamation_desat_24

Flytoget kan bli solgt – fornuftsbasert eller dumt?

Flytoget kan bli solgt. Så langt har bare utenlandske selskaper meldt seg interessert i følge Næringsminister Monica Mæland (Høyre) og flytogsjef Linda Bernander Silseth.

RA-puls

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Og er du smart oppretter du din egen sone også.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 22. august kl. 21.30 Tribute
Warp Riders byr på kompromissløs rock’n’roll full av lidenskap, sjel og glede. Tungt og groovy, med klare bluesreferanser og skitten lyd, hvor instinkt og følelse er viktigere enn intellekt. Det er det vanskelig å forestille seg at disse gutta ikke v… Les hele

Kampsaker

«skole-helsefare-lære-permisjon.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

«Foreslår EU kontroll på alle sjåfører.»

Ta standpunkt!
1 er positiv
0 er kritiske

« Vi må vite hvilken realverdi(teknisk markedsverdi) og beskreven teknisk tilstand en bolig har før vi gi bud ved kjøp av en eiendom. Betal så mye du vil men gjør det bevist! Utropspriser fra megler er ingen markedsverdi eller markedspris ! Markedsprisen er psykologisk styrt og ikke rasjonelt. La deg ikke forleder.Prisstigning på boligen har mye med din vilje å gjør !»

Ta standpunkt!
User_128x128
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Siddisland

Soner vi anbefaler